การใช้กลีบดอกดาวเรืองแห้งเพื่อเป็นแหล่งสารสีในอาหารไก่ไข่ / (Record no. 393)
[ view plain ]
000 -LEADER | |
---|---|
fixed length control field | 02962nab a2200241 4500 |
001 - CONTROL NUMBER | |
control field | vtls000000393 |
003 - CONTROL NUMBER IDENTIFIER | |
control field | VRT |
005 - DATE AND TIME OF LATEST TRANSACTION | |
control field | 20231003150232.0 |
008 - FIXED-LENGTH DATA ELEMENTS--GENERAL INFORMATION | |
fixed length control field | 120521 2000 th qr 0 0tha d |
012 ## - | |
-- | Jounal |
035 ## - SYSTEM CONTROL NUMBER | |
System control number | 0000-39460 |
039 #9 - LEVEL OF BIBLIOGRAPHIC CONTROL AND CODING DETAIL [OBSOLETE] | |
Level of rules in bibliographic description | 201312191119 |
Level of effort used to assign nonsubject heading access points | VLOAD |
Level of effort used to assign subject headings | 201207042113 |
Level of effort used to assign classification | VLOAD |
-- | 201205211706 |
-- | VLOAD |
040 ## - CATALOGING SOURCE | |
Original cataloging agency | PBRU |
090 ## - LOCALLY ASSIGNED LC-TYPE CALL NUMBER (OCLC); LOCAL CALL NUMBER (RLIN) | |
Classification number (OCLC) (R) ; Classification number, CALL (RLIN) (NR) | INDEX |
100 0# - MAIN ENTRY--PERSONAL NAME | |
Personal name | ทวีศักดิ์ นิยมบัณฑิต. |
9 (RLIN) | 1151 |
245 10 - TITLE STATEMENT | |
Title | การใช้กลีบดอกดาวเรืองแห้งเพื่อเป็นแหล่งสารสีในอาหารไก่ไข่ / |
Statement of responsibility, etc. | ทวีศักดิ์ นิยมบัณฑิต |
520 ## - SUMMARY, ETC. | |
Summary, etc. | จากการศึกษาทดลองใช้กลีบดอกดาวเรืองแห้งสีเหลืองและสีส้ม เป็นแหล่งสีเสริมในอาหารที่มีปลายข้าวเป็นแหล่งพลังงานหลักในอาหารไก่ไข่ทดแทนข้าวโพด พบว่าสามารถใช้กลีบดอกดาวเรืองแห้งได้สูงถึง 8 ก./อาหาร กก. โดยไม่มีผลเสียต่อปริมาณอาหารที่กิน และประสิทธิภาพการเปลี่ยนอาหาร ผลผลิตไข่ น้ำหนักไข่ เฉลี่ยต่อฟอง ความสูงของไข่ขาว และความหนาของเปลือกไข่ กลีบดอกดาวเรืองแห้งพันธุ์สีส้มจะให้สีในไข่แดงได้ดีกว่าพันธุ์สีเหลือง แต่ด้อยกว่าข้าวโพด และเหมาะสำหรับใช้เป็นแหล่งสีในอาหารไก่ไข่ การสะสมเม็ดสีในไข่แดงจะสูงสุดในวันที่ 5-12 หลังจากได้รับอาหารที่มีแหล่งสีและจะคงที่ต่อไป แต่เมื่อไก่ได้รับอาหารที่ไม่มีการสะสมเม็ดสีจะลดลงต่ำสุดในวันที่ 12-13 หลังจากได้รับอาหาร |
650 #4 - SUBJECT ADDED ENTRY--TOPICAL TERM | |
Topical term or geographic name entry element | SCI-TECH. |
9 (RLIN) | 345 |
650 #4 - SUBJECT ADDED ENTRY--TOPICAL TERM | |
Topical term or geographic name entry element | ไก่, การเลี้ยง. |
9 (RLIN) | 1152 |
650 #4 - SUBJECT ADDED ENTRY--TOPICAL TERM | |
Topical term or geographic name entry element | ไก่ |
General subdivision | อาหาร. |
9 (RLIN) | 1153 |
773 0# - HOST ITEM ENTRY | |
Title | สงขลานครินทร์ ฉบับวิทยาศาสตร์และเทคโนโลยี |
Related parts | ปีที่ 22 ฉบับที่ 2 (เมษายน-มิถุนายน 2543) |
International Standard Serial Number | 0125-3395 |
942 ## - ADDED ENTRY ELEMENTS (KOHA) | |
Koha item type | Serials |
No items available.