คุณค่าของพริก (Record no. 4284)
[ view plain ]
000 -LEADER | |
---|---|
fixed length control field | 01822nab a2200205 a 4500 |
001 - CONTROL NUMBER | |
control field | vtls000004284 |
003 - CONTROL NUMBER IDENTIFIER | |
control field | VRT |
005 - DATE AND TIME OF LATEST TRANSACTION | |
control field | 20231003151714.0 |
008 - FIXED-LENGTH DATA ELEMENTS--GENERAL INFORMATION | |
fixed length control field | 120521c20059999th mr1 0 0tha d |
012 ## - | |
-- | Journal |
039 #9 - LEVEL OF BIBLIOGRAPHIC CONTROL AND CODING DETAIL [OBSOLETE] | |
Level of rules in bibliographic description | 201312191216 |
Level of effort used to assign nonsubject heading access points | VLOAD |
Level of effort used to assign subject headings | 201207042215 |
Level of effort used to assign classification | VLOAD |
-- | 201205211739 |
-- | VLOAD |
040 ## - CATALOGING SOURCE | |
Original cataloging agency | PBRU |
090 ## - LOCALLY ASSIGNED LC-TYPE CALL NUMBER (OCLC); LOCAL CALL NUMBER (RLIN) | |
Classification number (OCLC) (R) ; Classification number, CALL (RLIN) (NR) | INDEX |
245 00 - TITLE STATEMENT | |
Title | คุณค่าของพริก |
520 ## - SUMMARY, ETC. | |
Summary, etc. | พริกเป็นพืชที่นิยมปลูกเป็นอาหาร มีด้วยกันหลายชนิดเช่น พริกหยวก พริกขี้หนู พริกชี้ฟ้า สาเหตุที่พริกมีความเผ็ดก็คือ มีสารแคปไซซินประกอบอยู่ แม้ว่าพริกจะถูกความร้อน สารชนิดนี้ก็ไม่ลดลงไป การบริโภคพริกเป็นสิ่งที่เป็นประโยชน์กับร่างกายเช่น 1.ช่วยบรรเทาอาการหวัด 2.ช่วยลดการอุดตันของเส้นเลือด 3.ช่วยชะลอความเสี่ยงของการเกิดโรคมะเร็ง 4.ช่วยลดปริมาณโคเลสเตอรอล 5.บรรเทาอาการเจ็บปวด 6.ช่วยเสริมสร้างให้เกิดภาวะอารมณ์ดี |
650 #4 - SUBJECT ADDED ENTRY--TOPICAL TERM | |
Topical term or geographic name entry element | พริก |
9 (RLIN) | 2128 |
773 0# - HOST ITEM ENTRY | |
Title | สมุนไพรเพื่อสุขภาพ |
Related parts | ปีที่ 5 ฉบับที่ 49 (มกราคม 2548) หน้า 44-47 |
International Standard Serial Number | 1513-6337 |
910 ## - USER-OPTION DATA (OCLC) | |
User-option data | 200504I |
942 ## - ADDED ENTRY ELEMENTS (KOHA) | |
Koha item type | Serials |
No items available.