คุณค่าของพริก (Record no. 4284)

MARC details
000 -LEADER
fixed length control field 01822nab a2200205 a 4500
001 - CONTROL NUMBER
control field vtls000004284
003 - CONTROL NUMBER IDENTIFIER
control field VRT
005 - DATE AND TIME OF LATEST TRANSACTION
control field 20231003151714.0
008 - FIXED-LENGTH DATA ELEMENTS--GENERAL INFORMATION
fixed length control field 120521c20059999th mr1 0 0tha d
012 ## -
-- Journal
039 #9 - LEVEL OF BIBLIOGRAPHIC CONTROL AND CODING DETAIL [OBSOLETE]
Level of rules in bibliographic description 201312191216
Level of effort used to assign nonsubject heading access points VLOAD
Level of effort used to assign subject headings 201207042215
Level of effort used to assign classification VLOAD
-- 201205211739
-- VLOAD
040 ## - CATALOGING SOURCE
Original cataloging agency PBRU
090 ## - LOCALLY ASSIGNED LC-TYPE CALL NUMBER (OCLC); LOCAL CALL NUMBER (RLIN)
Classification number (OCLC) (R) ; Classification number, CALL (RLIN) (NR) INDEX
245 00 - TITLE STATEMENT
Title คุณค่าของพริก
520 ## - SUMMARY, ETC.
Summary, etc. พริกเป็นพืชที่นิยมปลูกเป็นอาหาร มีด้วยกันหลายชนิดเช่น พริกหยวก พริกขี้หนู พริกชี้ฟ้า สาเหตุที่พริกมีความเผ็ดก็คือ มีสารแคปไซซินประกอบอยู่ แม้ว่าพริกจะถูกความร้อน สารชนิดนี้ก็ไม่ลดลงไป การบริโภคพริกเป็นสิ่งที่เป็นประโยชน์กับร่างกายเช่น 1.ช่วยบรรเทาอาการหวัด 2.ช่วยลดการอุดตันของเส้นเลือด 3.ช่วยชะลอความเสี่ยงของการเกิดโรคมะเร็ง 4.ช่วยลดปริมาณโคเลสเตอรอล 5.บรรเทาอาการเจ็บปวด 6.ช่วยเสริมสร้างให้เกิดภาวะอารมณ์ดี
650 #4 - SUBJECT ADDED ENTRY--TOPICAL TERM
Topical term or geographic name entry element พริก
9 (RLIN) 2128
773 0# - HOST ITEM ENTRY
Title สมุนไพรเพื่อสุขภาพ
Related parts ปีที่ 5 ฉบับที่ 49 (มกราคม 2548) หน้า 44-47
International Standard Serial Number 1513-6337
910 ## - USER-OPTION DATA (OCLC)
User-option data 200504I
942 ## - ADDED ENTRY ELEMENTS (KOHA)
Koha item type Serials

No items available.